Klimatfrågan är viktigaste frågan

Klimatet är ett orosmoment för många just nu, inte minst många unga som känner att vi alla behöver agera för att rädda våra hav, glaciärer, skogar och inte minst alla ekosystem som hotas av klimatförändringar. I veckan samlades världens ledare och makthavare i Davos för att prata hot mot världsekonomin, då var klimathotet centralt.

Är du också en av många som är orolig för klimatkriser och extremväder i dess följder? Du är som nämnt inte ensam. För att trygga dig och din familj från en framtida, eventuell kris kan det vara bra att vara väl förberedd, med vevradio, matkonserver, vattenfilter och ficklampor samt mycket annat. Det hittar du bland annat här: https://criseq.se/produkt-kategori/vevradio-ficklampor/.

Klimatet är mångas största oro just nu

Vår alldeles egna klimataktivist och inspiratör Greta Thunberg var med på det världsekonomiska forumet i Davos för att snacka om hur illa ställt det är med världen, och passa på att läxa upp makthavare och politiker. I SVT går det att läsa om hur hon menar att det är viktigt att försöka göra allt man kan, trots att hoppet om vår jord kanske redan är ute. Hon som är en av mötets allra yngsta föreläsare har stöd av en av de äldsta, David Attenborough. Tillsammans ska de övertala världsledarna att rädda världen, för om vi inte gör vad vi kan nu kan jorden vara ännu mer utarmad om bara några år, och då kanske vi inte kan reparera det vi förstört.

Politiker som saknas på Världsekonomiskt forum

Det går dock att läsa om hur många toppar som saknas, bland annat Donald Trump, Theresa May och Emmanuel Macron. De missar mötet där viktiga internationella frågor och initiativ kring just klimathotet tas upp. Macron deltar inte på grund av mötets elitistiska rykte i hemlandet Frankrike, i stället är han kvar i sitt hemland för att inte väcka mer irritation bland redan irriterade fransmän med gula västar. Några tungviktare som deltar är dock Angela Merkel som fortfarande är Tysklands förbundskansler, Brasiliens nya president Jair Bolsonaro, Japans premiärminister Shinzo Abe och Italiens premiärminister Giuseppe Conte, samt många fler.

På hemmaplan här i Sverige går det även att se hur mycket fokus som faktiskt har börjat läggas på just klimatet, inte minst i den nya regeringsförklaringen under Stefan Löfven. Mer om det i Dagens Nyheter.