Upptäck underbara Umeå i sommar

Många förknippar sommarresor med att åka söderut, både inom och utanför landet. Om du istället väljer att styra kosan norrut kommer du kunna upptäcka ett fantastiskt resmål i staden Umeå. Här finns möjligheter till allt från sol och bad till äventyr och museer, och det är en stad för alla åldrar.

För att vistelsen ska bli så lyckad som möjligt är det bra att boka hotell i Umeå som ligger vackert och som har fina rum. Hotellet får också gärna ha en god frukost och möjligheter till exempelvis

  • gym
  • spa
  • restaurang
  • dygnet runt reception

Självklart ska din hund också få följa med – se bara till att boka ett djurvänligt rum i förväg så att ni kan få en härlig tid tillsammans i den nordliga staden.

Det kan du göra i Umeå

Umeå går alldeles utomordentligt bra att besöka året runt. Här finns alltid museer och restauranger att besöka samt många olika temaveckor och utställningar. Under sommarmånaderna lever staden upp extra mycket och det anordnas olika events för stora som små. Några exempel på sådana är Rock´n Roll Music på Väven-scenen som är en helkväll med olika band som spelar och dansgolvet står öppet för alla, Wheels Nationals Norr som är en träff för bilentusiaster, och konserter med stora namn som Tommy Körberg och Laleh. Här arrangeras även vin-, mat- och litteraturfestivaler regelbundet, såväl som aktiviteter för barn och seniorer. För den som gillar att dansa är det här ett perfekt resmål.

Förutom allt som händer går det också att njuta av Umeås sköna natur genom vandring, cykling och fritidsridning. Umeå har också ett eget segelsällskap och hit kommer både lokalbor och turister för att njuta av allt som havet har att erbjuda. För besökare arrangeras även besök på bondgårdar, yoga med getter och historiska promenader.

Därför är Umeå så populärt

Umeå har blivit en av Norrlands populäraste städer, både på grund av allt som händer och för att det är en stor universitetsstad. Det gör att det både finns kultur och nattliv, och som besökare är det kul att bara få sitta vid torget och titta på det förbipasserande folket. Ytterligare en fördel är att Umeå har Sveriges lägsta kriminalitet och därför erbjuder säkerhet för alla. Att vistas i en trygg miljö är alltid uppskattat av besökare som kanske aldrig varit här förut.

För den musei-intresserade är Umeå en drömstad. Här finns bland annat konstmuseer, Sveriges första kvinnomuseum, ett kulturhistoriskt museum och Guitars – en av världens största privatsamlingar av gitarrer. Missa inte heller skulpturparken där besökare kan njuta av både konst och natur i sakta gemak.

Genom att bo på ett centralt hotell i Umeå kan du enkelt ta dig runt i staden till fots eller genom att hyra cykel eller bil. Det är särskilt uppskattat på kvällarna då staden lever upp och erbjuder många trevliga restauranger och barer som är kul att upptäcka, samtidigt som det är lätt att ta sig till och från dem. Umeå är full av överraskningar och sommarbesöket kommer bli ett oförglömligt minne.