Yrkena robotar får svårt att ta

När det kommer till den samhälleliga utvecklingen finns det många jobb som kan tas över av robotar, men det kommer även alltid att finnas jobb som står ohotade. Nu har tidningen Veckans affärer tagit fram en lista på sju jobb som de anser att robotar kommer få svårt att platsa som. 

768168-technology-mindJa, när det kommer till yrken så kan man ibland undra vilka jobb som står på tur att bli övertagna av robotar. Och visst finns det en sanning i att man vill effektivisera och med det försöka få en robot att göra jobbet. En robot klagar inte och ber inte om lön eller sjukskriver sig. Men, en robot kan heller inte göra alla typer av jobb. Exempelvis är det svårt att se en robot göra ett skickligt laserjobb på en bra ögonklinik i Stockholm, eller bli ett vandrande varumärke som företag vill syas kring. Vissa jobb kommer att förbli människojobb. I alla fall så länge som det är vi människor som dominerar. Nu när man har fått robotar att kunna säga nej, som du kan läsa mer om här, så är det många som ställer sig frågan om vad som kommer att bli nästa steg. Men , innan rädslan blir allt för stor kommer här artikeln från Veckans Affärer där de går igenom de jobb som kan bli svåra att som robot ta över.

7 jobb som är robotsäkra

Förutom att få sina ögon kollade av en levande doktor på en ögonklinik eller att känna avund för en robot och vilja se ut som den och ha dess produkter så har Veckans Affärer listat några jobb som blir svåra att ta över som robot. Om du vill läsa den texten i sin helhet så är det bara att klicka vidare på den länken. Nedan följer en punktlista med de jobb som du ska välja om du känner dig osäker.

  • En punkt som tidningen tar upp är jobbet som politiker. Det kommer bli svårt för en robot att bli politiker och styra över människor. Detta då det finns så många filmer som visar på negativa konsekvenser av robotar som får för stor makt. Så fort en robot blir allt för smart så kommer den att vilja utrota oss. Så det vore dumt.
  • En annan punkt är modeller och kändisar. Som robot kan det bli svårt att knyta an till människor på samma sätt som en människa kan.
  • Det kommer även bli svårt att som robot ta sig in på sex-scenen och förföra i både filmer och på olika scener. Förhoppningsvis kommer det ta lång tid innan man som människa börjar tända på en maskin. Dock visar filmen Ex Machina att ja, kärleken är blind. Men som sagt, då ska maskinen se ut som en människa och ja, vara som en människa.

Men kanske är det inte robotar som vi människor bör frukta mest, utan kanske är det kapitalismen? I alla fall om man ska lyssna på professorn Stephen Hawking.