Möjlig förändring av arbetsmarknaden

jobbintervjuVägen till jobb är lång för många och bemanningsföretag är en bra väg in på arbetsmarknaden. Bemanningsföretag är ofta mer villiga att lära upp sina anställda och arbetar hela tiden för kompetensutveckling och många företag använder denna typ av företag i sina rekryteringsprocesser. Men nya siffror visar på att arbetsmarknaden är påväg att kallna lite, även för bemanningsföretagen. 

Anställning via bemanningsföretagen är för många en bra och lärorik erfarenhet som banar väg in på arbetsmarknaden. Rekryteringsprocesser är ofta tidskrävande och svåra, och därför väljer allt fler företag att anlita områdesspecialiserade bemanningsföretag till sin rekrytering, som exempelvis Andara bemanning. Men nu visar nya siffror på att arbetsmarknaden kan vara påväg att kallna lite, kanske till och med för bemanningsföretagen. Denna förändring av arbetsmarknaden gör att många kan behöva veta mer om hur man kan göra för att sticka ut bland de arbetssökande.

Statistik över arbetsmarknaden

Siffor från SCB visar på att bemanningsföretag är en vanlig väg in på arbetsmarknaden för unga. Även att arbeta inom bland annat detaljhandeln eller få jobb som nyutbildad lärare är en mycket bra och smidig väg in på arbetsmarknaden. Dock presenteras också något mindre bra, att det redan i tidig ålder bland de nyanställda visar sig vara stora inkomstskillnader mellan könen, trots samma utbildningsnivå.

Stark arbetsmarknad påväg kan avmattas

I en artikel från SVT kan man läsa om att ett stort uthyrarföretag av personal flaggar för att för att deras arbetsomsättning förmodligen kommer att avta. Skulle detta hända med resten av arbetsmarknaden gäller det som arbetssökande att verkligen sticka ut bland de andra arbetssökande för att få ett arbete. Det har alltid varit tufft att få jobb och komma in på arbetsmarknaden, och nu kan det alltså komma att bli en ännu större utmaning om jobben på arbetsmarknaden minskar.

Nyttiga tips att tänka på för den som söker jobb: