Då kan du shoppa billigare

Visste du att du kan shoppa billigare under en dag om året? Och vad mer för billighetstips finns det?

sale reaDu som tänker ekonomiskt gör rätt i att spara dina köp, särskilt de större köpen – till en specifik dag om året. Det handlar givetvis om att shoppa billigare på Fyndiq under Black Friday och spara pengar. Det kan vara allt från elektronik och hörlurar till leksaker, julklappar, presenter, skönhet och kläder. Ja, exakt det du är ute efter. Vad mer finns att tänka på när du vill komma undan billigare?

Lev mer på mindre – lär dig leva billigt

I Expressen tipsas det om hur du lär dig leva billigare, och klara vardagen med mindre utgifter. Det är inte så torftigt som det låter, det gäller bara att ställa om och tänka lite annorlunda. När du väl har kommit underfunnd med hur du lever billigare genom små förändringar, kommer det att gå som av sig självt. Och då kommer du inte tänka på att du spenderar mindre pengar, i vardagen eller under helgen. Det blir med andra ord helt naturligt. Dessutom är det så att du bidrar till en bättre miljö när du konsumerar mindre, och använder det du har till det verkligen inte går att använda längre. Då kan du återvinna eller reparera, eller sälja för den delen – för att en cirkulär ekonomi ska ta form.

Spara pengar automatiskt

Några av råden i artikeln är att alltid föra över pengar från lönekontot automatiskt, satt till det datum lönen kommer in, till ett sparkonto eller isk-konto med ränta på besparingen. Om du låter detta ske per automatik kommer du inte att tänka på att du sparar och göra av med mindre, eftersom du inte kommer ha så mycket på kontot som du är van vid. Ett annat råd är detta:

Har du bil och parkerar ofta? Se till att skaffa parkeringsappar. Poängen är att du startar parkeringen när du ställer bilen och stänger av den när du åker. Du slipper gissa hur länge du ska stå och betalar bara så mycket som du faktiskt parkerar. Sparar du en tia i veckan är det 520 kronor på ett år – Expressen

Fler råd finns här och här.